Robert Elsie | AL ArtAL History | AL Language | AL Literature | AL Photography | Contact |

Robert Elsie

Writer, translator, interpreter, specialist in Albanian studies

 

www.elsie.de

 

Books  
Articles
Interviews
Reviews

 

 Curriculum vitae

 Contact


 

Interviews | Interviews | Intervista

2016 interviewAlbanian Studies is a ‘Cinderella subject’.
Interview with Lura Limani, for Prishtina Insight, Prishtina, 10 May 2016

www.prishtinainsight.com/...

2016 interviewShqiptarët nuk kanë ende një histori, por vetëm parrulla
in: Tema, Tirana, 6 April 2016

www.balkanweb.com/...

2015 interview
Lef Nosi s’e kishte të dashur Margaret Hasluck.
in: Shqiptarja, Tirana, 12 November 2015

Download full text

2012 interview
Si rifilluan lidhjet me Gjermaninë.
in: Koha Jonë, Tirana, 9 October 2012

Download full text
2012 interview


Television interview by Roland Qafoku for the programme Arena,
broadcast on Planet TV, Tirana, 6 February / shkurt 2012

2012 interview
Në “Shqip” nga Rudina Xhunga, i ftuar Robert Elsie.
Television interview broadcast on Top Channel, Tirana,
6 February / shkurt 2012.

Download full text
2012 interview
E vërteta e marrëdhënieve të mia me Kadarenë.
Intervistoi: Aida Tuci.
in: Mapo, Tirana, 6 February / shkurt 2012.

Download full text


www.mapo.al/...
2010 interview
Kanadezit i duhet një fjalor gegnisht.
in: Koha Ditore, Prishtina, 4 September 2010.

Download full text

interview
Albanologjia - a po behet mjaftueshëm?
Bisedë me BBC-në. Mars 2010 / BBC interview, March 2010.

www.bbc.co.uk/albanian/...

2009 interview
Intervistë më Robert Elsie.
in: Bota Sot, Prishtina, 3 November 2009.

Download full text
2008 interview
Antologji e poezisë shqipe në anglisht.
BBC interview, 05.12.2008.

Download full text


www.bbc.co.uk/albanian/...

interview
Përgjatë njëzet vjetëve po e pres pavarësinë e Kosovës. Intervistë ekskluzive për kombëtaren Bota Sot me albanologun e njohur Robert Elsie (1).
in: Bota Sot, Prishtina, 14.02.2008, p. 7.

Download full text

interview
Fotografia ndihmon për të gjallëruar interesin për kulturën shqiptare. Intervistë ekskluzive për kombëtaren Bota Sot me albanologun e njohur Robert Elsie (2).
in: Bota Sot, Prishtina, 15.02.2008, p. 23.

Download full text

interview
Herën tjetër do të vij në shtetin e pavarur të Kosovës. Intervistë ekskluzive për kombëtaren Bota Sot me albanologun e njohur Robert Elsie (3).
in: Bota Sot, Prishtina, 16.02.2008, p. 23.

Download full text

interview
Mungojnë përkthyesit e shqipes. Përkthyesi dhe albanologu i njohur, Robert Elsie, rrëfen lidhjet e tij të para me Shqipërinë.
in: Shqip, Tirana, 6 January 2008.

Download full text

2007 interview
Albanologu i njohur kanadez Robert Elsie shprehet se kultura dhe letërsia shqiptare është gjithmonë e fundit në njohjen e saj në botë, ndërsa për shkrimtarët kosovarë thotë se asnjë prej tyre nuk njihet jashtë.
Published in the newspaper Express, Prishtina,
23 November 2007, p. 21-22 /
botuar në gazetën Express, Prishtinë,
23 nëntor 2007, f. 21-22.

Download full text

2006

interview
The Highland Lute: kur vargjet e Fishtës flasin edhe anglisht.
Intervistoi Arjola Hekurani.
in: Republika, Tirana, 29 April 2006, p. 16.

Download full text

interview
Robert Elsie. E mundimshja "Lahuta e Malcis". Intervistë me albanologun e njohur kanadez, pas botimeve të tij më të fundit.
Intervistoi Admirina Peci.
in: Gazeta Shqiptare, Tirana, 16 April 2006, p. 34.

Download full text

interview
Tre vjet për "Lahutën e Malcisë".
in: Metropol, Tirana, 20 April 2006, p. 21.

Download full text

2005 interview
Bisedë me përkthyesin Robert Elsie.
in: Koha Jonë, Tiranë, 6 November 2005, p. 10.

Download full text

interview
Kadareja anglisht.
in: Metropol, Tirana, 15 June 2005.

Download full text

interview
Muri i heshtjes ende rrethon letërsinë shqiptare.
Intervistë me albanologun Robert Elsie.
in: Koha ditore, Prishtina, 24.01.2005, p. 17.

Download full text

2004 interview
Fjalori i shqipes zyrtare është vetëm gjysma e së vërtetës. Intervistë me studiuesin dhe përkthyesin e njohur Robert Elsie.Intervistoi: Dhurata Hamzai.
in: Tema, Tirana, 18.12.2004.

Download full text

interview
Përkthejmë shiptarët, por nuk shiten.
in: Metropol, Tirana, No. 156, 7 November 2004.

Download full text

interview
Shqiptarët nuk duan më letërsi burgu.
Intervistë me Robert Elsie.

in: Ars, Tirana, 8 (30), 5 September 2004, p. 35-36.

Download full text

interview
Intervista e Forumit Shqiptar me Dr. Robert Elsie
in: www.forumishqiptar.com and www.albasoul.com.
9 February 2004.

Download full text

2003 interview
Ju rrëfej baronin tragjik, një mbret të mundshëm.
in: Shekulli, Tirana, 26 December 2003, p. 19.

Download full text

interview
Koha për rishkrimin e historisë së letërsisë shqipe.
in: Koha ditore, Prishtina, 01.09.2003.

Download full text

interview
E dua një fjalor gegërisht-anglisht.
in: Java, Prishtina, 29.05.2003.

Download full text

interview
T'ia hapësh një dritare letërsie shqiptare lexuesve n'anglisht.
Intervistë.
in: Ars, e përkohshme letrare, Tirana, 25.05.2003, p. 14-15.

Download full text

2002 interview
Intervistë me Zotin Robert Elsie:
pësë pyetje për pesë përgjigje.
in: Phoenix, e përkohshme kulture, Shkodra, 2002, 4-6, p. 189-191.

Download full text

interview
Opening a window of Albanian literature to English readers. Interview with Dr. Robert Elsie, translator, author and editor of several English language volumes of Albanian poetry and literary heritage.
in: Illyria, the Only Albanian-American Newspaper, New York,
vol. 12, no. 1195, Nov. 28. - Dec. 2, 2002, p. 22.

Download full text

interview
Ëndërroj dhe hulumtoj të gjej sa më shumë nëpër arkiva.
Intervistoi Blerim Canaj.
in: Ekskluzive, mujore për aktualitet, kulturë, shkencë, sport, 21,
Janar 2002, p. 94-95.

Download full text

2001 interview
Tashmë shqiptarët janë qytetarë të Evropës.
Intervistë e albanologut të njohur Robert Elsie.

in: Bota Sot, Prishtina, 3 September 2001, p. 19.

Download full text

interview
Interview.
in: Drita, Newsletter of the Anglo-Albanian Association, London, Vol. 2, No. 2 (April-June 2001), p. 21.

Download full text

interview
Intervistë ekskluzive për Bota Sot e albanologut kanadez Robert Elsie, anëtar i sapozgjedhur në Akademine e Shkencave të Kosovës.
Intervistoi: Hasan Salihu.
in: Bota Sot, Prishtina, 10.1.2001, p. 7.

Download full text

2000 interview
Lypset shumë kohë që të bashkohen realitetet.
Çaste me albanologun Robert Elsi, pjesëmarrës në Seminarin Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare.
Intervistoi: Ali Olloni.
in: Koha ditore, Prishtina, 26.8.2000, p. 16.

Download full text

interview
Albanologu që gjithnjë sjell befasi.
Bisedë me albanologun e njohur, Robert Elsin.
Intervistoi: Adem Abazi.
in: Zëri, Prishtina, 26.8.2000, p. 16.

Download full text

1999 interview
Kosova ec në rrugën e pavarësisë.
Intervistë me albanologun Robert Elsie.

in: Dardania Press, Prishtina, viti 1, nr. 101, 9.11.1999.

Download full text

1998

interview
Qëllimi i lartë politik i popullit të Kosovës
është më afër se kurrë.
Intervistoi: Bekim Lumi.
in: Kosova sot. E përditshme informative e pavarur, Prishtina,
24.11.1998, p. 16.

Download full text

interview
De Wraak van de Wieg. Over twintig jaar zullen Albanezen de meerderheid in Servië uitmaken. In gesprek met Balkan-kenner Robert Elsie.
in: HN. Opinieweekblad over cultuur, geloof en samenleving,
The Hague, 54, 23.5.1998, p. 18-20.

Download full text

1996 interview
Kur mungon flijimi edhe kërkesave u mungon fuqia morale. Bisedë me Rexhep Qosjen.
in: Rexhep Qosja, Ligjërime paravajtëse (Instituti Albanologjik, Prishtina 1996), p. 437-448.

Download full text

1995

interview
Keqkuptimet Kosovë-Shqipëri.
in: Zëri, Tirana, 25.11.1995, p. 82.

Download full text

interview
Apel i albanologëve të huaj.
in: Zëri i Popullit, Tirana, 29.08.1995.

Download full text

1994 interview
Serbia vendi i tmerrit dhe jo i ligjit.
in: Koha, Prishtina, 29.06.1994, p. 10-13,
reprinted in: Illyria, New York, 25-27.07.1994.

Download full text
1993 interview
Mik i shqiptarëve në ditë të veshtira.
in: Flaka e Vëllazërimit, Skopje, 14.05.1993.

Download full text
1992 interview
Letërsia shqipe më e bukur do të udhëtojë:
bisedë me albanologun Robert Elsie.

in: Rilindja Demokratike, Tirana, 16.12.1992.

Download full text
1991 interview
E sigurt: përparimi do të vijë.
in: Bashkimi, Tirana, 12.10.1991.

Download full text

interview
Historia e shqiptarëve është e rrethuar me tragjedi.
in: Zëri, Prishtina, 29.06.1991, p. 28-30.

Download full text

interview
Shqiptarët vazhdojnë të bashkëjetojnë me fantazinë.
in: Flaka e Vëllazërimit, Skopje, 22.02.1991.

Download full text

1988 interview
Shqiptarët dhe rajonet perëndimore të Amerikës.
in: Fjala, Prishtina, 01.11.1988.

Download full text

interview
Në botë thellohet interesimi për kulturën shqiptare.
in: Zëri i Rinisë, Prishtina, 03.09.1988.

Download full text

1987 interview
Autor i disa veprave nga albanologjia. Bisedë me dr. Robert Elsin, studiues, përkthyes e albanolog kanadez, i cili jeton e vepron në Bon të RFGj.
in: Rilindja, Prishtina, 11.11.1987.

Download full text

 

 

TOP