Robert Elsie Writer, translator, interpreter,specialist in Albanian studies

www.

Books | Bücher | Libra

2017 — 2016  |  2015  |  2014 — 2010  |  2009 — 2003  |  2002 — 1986 2009 Ornela Vorpsi The Country Where No One Ever Dies Translated by Robert Elsie and Janice Mathie-Heck 2009 Anna Di Lellio The Battle of Kosovo 1389 — An Albanian epic Translations by Robert Elsie  2008 Edward Lear në Shqipëri: ditar udhëtimesh, 1848-1849 Përkthyer nga origjinali Majlinda Nishku Redaktuar nga Bejtullah Destani dhe Robert Elsie Me parathënie nga Vivien Noakes   2008 Albania and Kosova in Colour 1913 Shqipëria dhe Kosova në ngjyra 1913 The Autochromes of the Albert Kahn Collection Autokromat e koleksionit Alber Kan Edited by Gerda Mulder & Richard van den Brink 2008 Lightning from the Depths Aan Anthology of Albanian Poetry Edited and translated from the Albanian by Robert Elsie and Janice Mathie-Heck   2008 Evlija Çelebiu në Shqipëri dhe në viset fqinje Kosovë, Mali i Zi, Ohër Në bazë të dorëshkrimit autograf Përgatitur nga Robert Elsie Përkthyer nga Abdurrahim Myftiu   2008 Edward Lear in Albania Journals of a landscape painter in the Balkans Edited by Bejtullah Destani and Robert Elsie with a preface by Vivien Noakes    2008 Azem Shkreli Blood of the quill Selected poetry from Kosova in a bilingual, English-Albanian edition Edited and translated by Robert Elsie and Janice Mathie-Heck    2007 Robert Elsie Udhëtime nëpër Ballkan — Kujtime nga jeta e Franc Baron Nopça Pajisur me parathënie, shtojcë dhe përgatitur nga Robert Elsie Përktheu Ilirjana Angoni    2007 Robert Elsie Writing in Light — Early Photography of Albania and the Southwestern Balkans  Dritëshkronja — Fotografia e hershme nga Shqipëria dhe Ballkani 2007 Fatos Kongoli  |  The Loser Translated by Robert Elsie and Janice Mathie-Heck    2007 Bajazid Elmaz Doda unter Mitwirkung von Franz Baron Nopcsa Albanisches Bauernleben im oberen Rekatal bei Dibra (Makedonien) Herausgegeben von Robert Elsie    2006 Robert Elsie: Letërsia shqipe Një histori e shkurtër Përktheu nga anglishtja Majlinda Nishku    2006 Balkan beauty, Balkan blood Modern Albanian short stories Edited by Robert Elsie. Translated from the Albanian     2005 Robert Elsie: Leksiku i kulturës popullore shqiptare Besime, mitologji, fe, doke, rite, festa dhe veçori kulturore   2005 Gjergj Fishta The Highland Lute (Lahuta e Malcís) The Albanian national epic Translated from the Albanian by Robert Elsie & Janice Mathie-Heck    2005 Robert Elsie Albanian literature  A short history   2005 Visar Zhiti The condemned apple  Selected poetry A bilingual edition, translated by Robert Elsie Green Integer 134 2004 Robert Elsie Zarys historii literatury albańskiej     Zeszyt 1. Bibliografia literatury albańskiej Zeszyt 2. Narodziny literatury albańskiej, XV-XVII wiek Zeszyt 3. Albańska literatura wieku XVIII i XIX Zeszyt 4. Współczesna literatura albańska   Tłumaczenie Irena Sawicka 2004 Robert Elsie Historical Dictionary of Kosova Historical Dictionaries of Europe, No. 44 2004 Zhan Klod Faveirial Historia (më e vjetër) e Shqipërisë Përgatitur për botim nga Robert Elsie Përktheu Gent Ulqini Redaktoi dhe pajisi me shënime Qemal Velija 2004 Tales from old Shkodra  Early Albanian short stories Edited by Robert Elsie 2004 Songs of the Frontier Warriors Këngë Kreshnikësh Albanian epic verse in a bilingual English-Albanian edition Edited introduced and translated from the Albanian by Robert Elsie and Janice Mathie-Heck 2004 Robert Elsie Historical Dictionary of Albania New Edition European historical dictionaries, No. 42 2003 Robert Elsie: Early Albania A Reader of Historical Texts | 11th - 17th Centuries Balkanologische Veröffentlichungen, 39 2003 Eqrem Basha Neither a wound nor a song Poetry from Kosova in a bilingual Albanian-English edition, with a foreword by Janice Mathie-Heck — Selected, translated from the Albanian and edited by Robert Elsie 2003 Berit Backer Behind Stone Walls: Changing Household Organisation among the Albanians of Kosovo Edited by Robert Elsie and Antonia Young, with an introduction and photographs by Ann Christine Eek 2003 Gjergj Fishta The Highland Lute: the Albanian national epic Cantos I-V The cycle of Oso Kuka Translated from the Albanian by Robert Elsie Books 2002 — 1986